Refinansiering av dyr eller gammel gjeld

Det er lett å opparbeide seg dyr gjeld. Noen har flere gjeldsutgifter hos diverse banker og foretak. Derfor kan det være en god ide å refinansiere dyr og gammel gjeld. Det er ikke alltid like lett å vite hvor du skal starte. Hvorfor bør du refinansiere?

Gode grunner til å refinansiere

  1. Sparer penger
  2. Lavere renter
  3. Færre avdrag og gebyrer
  4. Får mer til overs
  5. Viser handlingskraft
  6. Du får en enklere økonomisk hverdag

Sparer penger

Hele formålet med refinansiering er å spare penger. Du ønsker å senke rentenivået og gebyrene. Har du flere lån samtidig, lønner det seg å samle alt i et stort lån gjennom refinansiering. I stedet for å betale renter og gebyrer på 3 smålån, betaler du heller kun til 1 stort lån. Her er det penger å spare!

Lavere renter

Jo lavere renten er, jo mindre betaler du til banken. Dette kan spare deg for store summer.

Færre avdrag og gebyrer:

Har du flere lån medfører det renter og gebyrer for hvert enkelt lån. Derfor er det lurt å få refinansiert, slik at du kun får gebyr og rente på et lån. Har du kun et lån du ønsker å refinansiere, lønner det seg da også. Det skader ikke å sjekke om du kan få bedre rente hos en annen bank.

Mer til overs

Pengene du sparer på å kvitte deg med høye renter og gebyrer kan du bruke på å betale ned lånet fortere.

Du viser handlingskraft

Hvis banken ser at du tar tak, og er observant på lånet ditt, ser de at du viser handlingskraft. Er det en ting de fleste bankene har til felles er det at de er villige til å lytte til deg og forsøke å hjelpe deg.

Du får en enklere økonomisk hverdag

Hvis du har mange forskjellige gjeldsposter som du må betale, er det lett å miste oversikt. Et av lånene skal betales den 10. Det andre den 15. og det tredje den 25. Da kan det være vanskelig å holde følge med alle datoene, og det er lett å glemme en betaling. Derfor er det lurt å refinansiere, og få en bedre oversikt. Da får du kun et lån du må forholde deg til, og bare en innbetalingsdato å forholde deg til. Ikke minst sparer du penger på refinansiering.

Hva betyr det å refinansiere?

Du har et lån, men er ikke fornøyd med rentene. Derfor kan det lønne seg å forhøre seg med banken eller andre banker, for å for eksempel senke renten. Om du ønsker å refinansiere er det to veier å gå. Du kan forhøre deg med banken eller inkassoselskapet du har gjeld hos nå, og høre om muligheten for å senke rentene og gebyrene. Det beste er å søke hos flere banker samtidig, og sammenligne tilbudene du har fått. Da får du en fin oversikt over hvilket tilbud som er best for deg.

Hvordan skal du gå frem?

For å få en refinansiering kan du ta kontakt der du har gjelden per dags dato, og forhøre deg om mulighetene for en refinansiering. Du kan også bruke en sammenligningsside. Dette er det letteste. Noen aktører som du kan kontakte for å få hjelp:

Her søker du om refinansiering, og legger inn nødvendig informasjon.

Hva er prosessen videre?

Prosessen videre er som følger. La oss si at du legger inn søknaden om refinansiering til Lendo. Lendo sender så søknaden din videre til sine samarbeidspartner, altså bankene. Deretter overser de informasjonen din, og velger om de ønsker å tilby deg refinansiering eller ikke. Ønsker de det, sender de sitt tilbud til Lendo. Så tar Lendo kontakt med deg og viser tilbudene de har mottatt. Du kan enkelt trykke deg inn på lenken og få oversikt over refinansiering-tilbudene. Her velger du det tilbudet du mener er best for deg. Det er lurt å sjekke renten, gebyrer og nedbetalingstid først, for å se at tilbudet passer din situasjon. Er du fornøyd med tilbudet kan du godta det.

Hva skjer etter jeg har godtatt?

Da vil banken kontakte deg, og du må signere refinansierings-dokumenter. Dette gjøres enkelt med Bank-ID. Når dokumentene er signert vil banken forespørre hvor du har gjeld, og hva betalingsinformasjonen for disse postene er. Så betaler de det ned for deg. Noen banker tillater også at du får pengene, og betaler ned selv, men det er ikke alle.

Hva gjør jeg hvis ingen av tipsene ovenfor fungerte?

Om du har for stor gjeld, inkasso-saker og betalingsanmerkninger kan det være vanskelig å finne en bank som er villig til å refinansiere gjelden din, selv med hjelp fra sammenligningssider. Hvis du er i denne situasjonen må du ta kontakt med en spesialbank. Det en bank som spesialiserer seg på å hjelpe kunder som er i vanskelige situasjoner. Spesialbanken får ikke alltid får hjulpet deg, men som en siste utvei er det verdt et forsøk.